Na sprzedaż sieć gastronomiczna
Informacje podstawowe:
Kategoria
Sprzedam firmę
Województwo
małopolskie
Miasto
Kraków
Cena sprzedaży
1 600 000 PLN
Zasięg przedsiębiorstwa
Lokalny
Rok rozpoczęcia działalności
2013
ogłoszenie archiwalne
Dodano: 25 marca 2019
ID ogłoszenia: #1642
liczba wyświetleń: 1062
Ogłoszenie: Na sprzedaż sieć gastronomiczna jest archiwalne, gdyż ogłoszeniodawca go nie przedłużył. Na ten moment nie ma możliwości kontaktu z ogłoszeniodawcą. Pozostaw adres mailowy jeśli chcesz być powiadomiony o aktywowaniu ogłoszenia.
Opis ogłoszenia:
Na sprzedaż innowacyjny biznes w branży gastronomicznej, z marką istniejącą na rynku od 6 lat na terenie Krakowa, w którego skład wchodzą 4 lokale:
1) lokal produkcyjny
2) lokal sprzedażowy sieci własnej
3) lokal sprzedażowy sieci własnej
4) lokal sprzedażowy sieci franczyzowej
Istnieje możliwość otworzenia 5 lokalu jako sieć własna w przeciągu miesiąca w rejonie miasteczka AGH (inwestycja na poziomie 50-70 tys. zł)
Filarami naszego biznesu są następujące składowe:
1) produkty – zdrowe jedzenie produkowane we własnym zakresie z wysokiej jakości półproduktów w lokalu produkcyjnym,
2) system – cały proces zarówno produkcji jak i sprzedaży jest usystematyzowany i przygotowany do skalowania w dowolnej liczbie; w lokalach sprzedażowych odbywa się tylko składanie posiłków z gotowych półproduktów, co pozwala ma optymalizację kosztów na wielu płaszczyznach (m.in. pracownicy, powierzchnia lokalu)
3) koncepcja – nasze dania serwowane są w jednorazowych, ekologicznych kubełkach; klient jest w stanie do 1-2 min otrzymać swoje zamówienie; koncepcja ta jest opracowana na podstawie McDonald, jednak z tą różnicą, że jedzenie jest zdrowe
4) dostępność – nasz system pozwala zorganizować lokal sprzedażowy na powierzchni 20 m2, jak i zarówno stworzyć piękny lokal/restaurację na 200 m2 (wszystko w oparciu o małą gastronomię) – daje to ogromną elastyczność na rynku i możliwość dostosowania się do realiów
5) trend – zdrowe odżywianie się to zdecydowanie początek zmian, który oznacza nieustanne zapotrzebowanie na nasze produkty.
W naszymi menu posiadamy cały „arsenał produktów” z własnych receptur (kanapki na ciepło, wrapy, dania główne, zupy i kremy, zdrowe desery na słodko, przekąski na słono z warzyw, sałatki, smoothie, własne zdrowe pieczywo, ciasta i inne wypieki na bazie własnych receptur. Łącznie jest to ok. 50 gotowych produktów do sprzedaży produkowanych przez nas.
Od strony prawnej biznes jest podzielony na dwie spółki:
1) spółka z o.o. na której skupiony jest cały majątek firmy (wyposażenie lokalu produkcyjnego oraz lokali sprzedażowych, umowy najmu etc.)
2) spółka z o.o. sp. k. która odpowiada za prowadzenie sprzedaży w lokalach (optymalizacja podwójnego podatku dochodowego oraz zabezpieczenie majątki firmy).
Firma generuje minimum 150 000 zł obrotu miesięcznie.
Food cost średnio 30%, koszty stałe 32 000 zł (czynsze + pracownicy).
Rozważymy ofertę zakupu wszystkich udziałów lub doinwestowania spółki i objęcia części udziałów z planem otworzenia min. 8 lokali w Krakowie do końca roku, a następnie ekspansji na inne miasta wojewódzkie.
Współpraca posprzedażowa
Zdjęcie poglądowe
Fot.: https://unsplash.com/photos/tzl1UCXg5Es
1) lokal produkcyjny
2) lokal sprzedażowy sieci własnej
3) lokal sprzedażowy sieci własnej
4) lokal sprzedażowy sieci franczyzowej
Istnieje możliwość otworzenia 5 lokalu jako sieć własna w przeciągu miesiąca w rejonie miasteczka AGH (inwestycja na poziomie 50-70 tys. zł)
Filarami naszego biznesu są następujące składowe:
1) produkty – zdrowe jedzenie produkowane we własnym zakresie z wysokiej jakości półproduktów w lokalu produkcyjnym,
2) system – cały proces zarówno produkcji jak i sprzedaży jest usystematyzowany i przygotowany do skalowania w dowolnej liczbie; w lokalach sprzedażowych odbywa się tylko składanie posiłków z gotowych półproduktów, co pozwala ma optymalizację kosztów na wielu płaszczyznach (m.in. pracownicy, powierzchnia lokalu)
3) koncepcja – nasze dania serwowane są w jednorazowych, ekologicznych kubełkach; klient jest w stanie do 1-2 min otrzymać swoje zamówienie; koncepcja ta jest opracowana na podstawie McDonald, jednak z tą różnicą, że jedzenie jest zdrowe
4) dostępność – nasz system pozwala zorganizować lokal sprzedażowy na powierzchni 20 m2, jak i zarówno stworzyć piękny lokal/restaurację na 200 m2 (wszystko w oparciu o małą gastronomię) – daje to ogromną elastyczność na rynku i możliwość dostosowania się do realiów
5) trend – zdrowe odżywianie się to zdecydowanie początek zmian, który oznacza nieustanne zapotrzebowanie na nasze produkty.
W naszymi menu posiadamy cały „arsenał produktów” z własnych receptur (kanapki na ciepło, wrapy, dania główne, zupy i kremy, zdrowe desery na słodko, przekąski na słono z warzyw, sałatki, smoothie, własne zdrowe pieczywo, ciasta i inne wypieki na bazie własnych receptur. Łącznie jest to ok. 50 gotowych produktów do sprzedaży produkowanych przez nas.
Od strony prawnej biznes jest podzielony na dwie spółki:
1) spółka z o.o. na której skupiony jest cały majątek firmy (wyposażenie lokalu produkcyjnego oraz lokali sprzedażowych, umowy najmu etc.)
2) spółka z o.o. sp. k. która odpowiada za prowadzenie sprzedaży w lokalach (optymalizacja podwójnego podatku dochodowego oraz zabezpieczenie majątki firmy).
Firma generuje minimum 150 000 zł obrotu miesięcznie.
Food cost średnio 30%, koszty stałe 32 000 zł (czynsze + pracownicy).
Rozważymy ofertę zakupu wszystkich udziałów lub doinwestowania spółki i objęcia części udziałów z planem otworzenia min. 8 lokali w Krakowie do końca roku, a następnie ekspansji na inne miasta wojewódzkie.
Współpraca posprzedażowa
Zdjęcie poglądowe
Fot.: https://unsplash.com/photos/tzl1UCXg5Es
Zdjęcia:
Zobacz mapę:
Tagi:
innowacyjny biznes Na sprzedaż branża gastronomiczna
Zobacz również:
267 000 PLN
Wykup dobrze działającego biznesu gastronomicznego, Gdynia
Gastronomia, lokale,
pomorskie, Gdynia
opublikowano 15.11.2024
Niniejsza oferta dotyczy wykupu firmy prowadzącej działalność bistro, bądź samego wyposażenia lokalu gastronomicznego wraz z brandem i know-how.
Oferta rekomendowana jest dla osób znających branżę gastronomiczną z uwagi na płynność biznesu i możli...
do negocjacji
Hala produkcyjna magazynowa gastronomiczna przemysłowa wysoka prowizja
Gastronomia, lokale,
zachodniopomorskie, Szczecin
opublikowano 12.11.2024
Witam, na sprzedaż hala produkcyjna zlokalizowana w Szczecinie - okolica Krzekowo/Bezrzecze. Działka własnościowa 1120m2. Na hali dwa piętra o powierzchni łącznej 700m2. Woda, prąd, gaz, winda towarowo-osobowa.
Pomieszczenia produkcyjne, magazyno...
do negocjacji
Poszukuję inwestora do otwarcia oryginalnej kawiarni w centrum miasta oraz stworzenia sieci w oparciu o model franczyzowy.
Gastronomia, lokale,
kujawsko-pomorskie, Bydgoszcz
opublikowano 06.11.2024
Witam serdecznie,
Manager z ponad 15 letnim doświadczeniem poszukuje inwestora do stworzenia oryginalnej kawiarni w centrum miasta. Planuję stworzenie sieci lokali w oparciu o model franczyzowy, wierzę, że dzięki doświadczeniu oraz wiedzy zdobytej...
399 000 PLN
do negocjacji
2 300 000 PLN
60 000 PLN
75 000 000 PLN
do negocjacji
2 500 000 PLN
5 000 000 - 75 000 000 PLN
do negocjacji
4 500 000 PLN
5 199 000 PLN
do negocjacji
10 000 000 PLN
50 PLN
150 000 - 200 000 PLN
do negocjacji
1 250 000 PLN
10 000 PLN
20 000 000 PLN
2 500 000 PLN
do negocjacji
70 000 - 3 000 000 PLN
8 400 000 PLN
1 600 000 - 4 000 000 PLN
3 950 000 PLN
do negocjacji
20 000 000 PLN
4 100 000 PLN
do negocjacji
2 000 000 PLN
250 000 PLN
do negocjacji
3 500 000 PLN
4 000 000 - 7 000 000 PLN
do negocjacji