BLOG
Nasz portal pomaga przedsiębiorcom w znalezieniu Inwestorów oraz prezentuje ciekawe formy inwestycji

Działającą od 2004 roku Chłodnię owoców i warzyw przy głównej drodze 35 Wrocław-Wałbrzych

Informacje podstawowe:

Województwo dolnośląskie
Miasto Strzelce
Cena sprzedaży 4 000 000 PLN
Zasięg przedsiębiorstwa Cały kraj
Rok rozpoczęcia działalności 2004
Powód sprzedaży Wiek właściciela
Współpraca posprzedażowa Możliwość współpracy w postaci dostarczania owoców miękkich do mrożenia.
ogłoszenie archiwalne
Dodano: 25 listopada 2019

ID ogłoszenia: #3168
liczba wyświetleń: 1391
Ogłoszenie: Działającą od 2004 roku Chłodnię owoców i warzyw przy głównej drodze 35 Wrocław-Wałbrzych jest archiwalne, gdyż ogłoszeniodawca go nie przedłużył. Na ten moment nie ma możliwości kontaktu z ogłoszeniodawcą. Pozostaw adres mailowy jeśli chcesz być powiadomiony o aktywowaniu ogłoszenia.








Opis ogłoszenia:

DANE TECHNICZNE CHŁODNI:

Powierzchnia:
działka - 0,75 ha
budynek chłodni - 1396,6 m²
wiaty - 440,9 m²
stacja Trafo - 40,5 m²
drogi i place utwardzone

Chłodnia składa się z 6-ciu komór o pojemności 1250 ton.
Tunel chłodniczy o wydajności 2 tony/godzinę
Zabezpieczenie energetyczne 2 x 630 kW
Obiekt dodatkowo wyposażony jest w kosze, nadstawki, skrzynki, europalety oraz posiada aktualne pozwolenie na rozbudowę.

WYKAZ OBIEKTÓW

Hala produkcyjna: 12 m x 15 m = 180 m² x 3,4 m = 612,0 m³
Komora chłodnicza nr 1: 11,46 m x 9,46 m = 108,4 m² x 5,5 m = 596,2 m³
Komora chłodnicza nr 2: 11,46 m x 9,46 m = 108,4 m² x 5,5 m = 596,2 m³
Komora chłodnicza nr 3: 11,46 m x 14,46 m = 165,7 m² x 5,5 m = 911,35 m³
Komora chłodnicza nr 4: 11,46 m x 14,46 m = 165,7 m² x 5,5 m = 911,35 m³
Komora chłodnicza nr 5: 11,46 m x 9,46 m = 108,4 m² x 5,5 m = 596,2 m³
Komora chłodnicza nr 6: 11,46 m x 9,46 m = 108,4 m² x 5,5 m = 596,2 m³
Pakownia: 14,46 m x 11,35 m = 165,1 m² x 3,4 m = 558,0 m³
Korytarz transportowy: 5,04 m x 23,24 m – 117,1 m²
Maszynownia: 11,66 m x 8,6 m = 100,3 m²
Powierzchnia socjalna: 11,40 m x 6,15 m = 70,10 m²
Wiata marchwiowa: 20,30 m x 14,40 m = 292,3 m²
Wiata magazynowa: 17,36 m x 8,56 m = 148,6 m²
Stacja Trafo: 7,10 m x 5,70 m = 40,5 m²



DANE TECHNICZNE CZĘŚCI CHŁODNICZEJ

Wyposażenie maszynowni:
sprężarka śrubowa SAB 202: rok prod. 2003 (Szwecja)
sprężarka śrubowa GSV II: rok prod. 1997 (GRAM)
sprężarka śrubowa GST 41A: rok prod. 1997 (GRAM)
skraplacz EVAPCO: rok prod. 1998 (Italia)
skraplacz BALTIMOR: rok prod. 2003 (Italia)
Tunel 2 – taśmowy zamrażalniczy MTZ-2: rok prod. 1998 (UNIDEX Straszęcin)
(zdolność mrożenia 2 tony mrożonki na 1 h)

Maszyny i urządzenia
a) komplet maszyn i urządzeń do mrożenia owoców:
truskawek
wiśni
porzeczka i inne
(płuczki, przenośniki, drylownice, odszypułczarka), wykonane ze stali nierdzewnej
b) do mrożenia warzyw
cebula
marchew (cała kompletna linia)

ZDOLNOŚĆ PRODUKCYJNA – Przerób surowca
Przy tunelu 2 tony / godzinę
1) Truskawek – 40 ton / dobę
w sezonie 500-600 ton
2) Wiśnia – 50 ton / dobę
w sezonie 800-1000 ton
3) Cebula – 400-600 ton w sezonie
4) Marchew – 800-1200 ton w sezonie

PAKOWNIA – wyposażona w urządzenia do:
przeglądu
detektor do sprawdzania obcych ciał

urządzenia....
wózki transportowe, nadstawki itp.


Zdjęcia:

Zobacz mapę:

Tagi:

chłodnia owoców chłodnia warzyw Przemysł spożywczy

Zobacz również:





Wszelkie prawa zastrzeżone. © 2024 DEALDONE
Projekt i wykonanie: sitebysite.pl