BLOG
Nasz portal pomaga przedsiębiorcom w znalezieniu Inwestorów oraz prezentuje ciekawe formy inwestycji

Da Grasso - Gastronomia

Informacje podstawowe:

Kategoria Franchising
Województwo mazowieckie
Miasto Warszawa
Ulica Al. Jana Pawła II 18 lok. 120
Kwota inwestycji do negocjacji
Strona internetowa http://www.dagrasso.pl
Zasięg przedsiębiorstwa Cały kraj
ogłoszenie archiwalne
Dodano: 14 października 2018

ID ogłoszenia: #74
liczba wyświetleń: 499
Ogłoszenie: Da Grasso - Gastronomia jest archiwalne, gdyż ogłoszeniodawca go nie przedłużył. Na ten moment nie ma możliwości kontaktu z ogłoszeniodawcą. Pozostaw adres mailowy jeśli chcesz być powiadomiony o aktywowaniu ogłoszenia.



mazowieckie




Opis ogłoszenia:

Da Grasso to największa polska franczyzowa sieć pizzerii, obejmująca blisko 180 lokali w 118 miastach.

Pierwsza pizzeria Da Grasso powstała w 1996 r. w Łodzi. Aktualnie spółka administruje siecią pizzerii na terenie całego kraju zarówno w większych, jak i mniejszych miejscowościach. Czynnikiem wyróżniającym Da Grasso jest unikalny system franczyzy, zapewniający kompleksowe wsparcie partnerów biznesowych poprzez Centralny System Zakupów, wspólne działania marketingowe, a przede wszystkim wsparcie Opiekuna Franczyzobiorcy, który towarzyszy każdemu od momentu podpisania umowy.

Tajemnicą sukcesu restauracji Da Grasso jest autorska receptura na wyjątkowe ciasto, a znakiem rozpoznawczym sosy – pomidorowy, czosnkowy i nowy – ostry, dodawane do każdej pizzy gratis.

Sieć zdobyła szereg prestiżowych nagród i wyróżnień m.in. wielokrotny Złoty Laur Konsumenta, Godło Jakość Obsługi i Jakość Roku, Hermes w kategorii sieć restauracyjna oraz Grand Prix Konsumenta.

JEDNOSTKI WŁASNE
1

JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
174

WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
Naszych Franczyzobiorców wspieramy przez cały okres współpracy. Ustalamy ofertę, opracowujemy receptury i doskonalimy know-how prowadzenia placówki. Każdemu przedsiębiorcy przekazujemy stale aktualizowany system HACCP.

Ponadto, dbamy o atesty produktów i audytujemy potencjalnych partnerów handlowych. Testujemy surowce, obliczamy szczegółowe koszty produkcji dań. We współpracy z profesjonalnymi dostawcami i znanymi producentami zapewniamy dostępność wszelkich produktów i surowców oraz negocjujemy atrakcyjne dla Franczyzobiorców warunki zakupu. Prowadzimy szkolenia pracowników placówek, nie tylko przy otwieraniu lokalu, ale i przez cały okres współpracy.

Ponadto, każdemu franczyzobiorcy nieustannie towarzyszy Opiekun Franczyzobiorcy, do którego można zwracać się ze wszystkimi problemami związanymi z prowadzeniem lokalu.

Dodatkowo, jako organizator sieci prowadzimy działania marketingowe i reklamowe na szczeblu ogólnopolskim, zarządzamy stroną www ( www.dagrasso.pl ) oraz fanpage’em na portalu Facebook (www.facebook.com/DaGrassoPizzerie ).

Lokalne działania marketingowe Franczyzobiorcy organizują samodzielnie, ale mogą liczyć na nasze pełne wsparcie – od doradztwa strategicznego po graficzne przygotowanie materiałów.

Franczyzobiorcy mogą liczyć na nasze pełne wsparcie – od doradztwa strategicznego po graficzne przygotowanie materiałów.

PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
- Opłata wstępna: 12 000 zł netto
- Opłata miesięczna: od 1464,10 zł netto (w zależności od wybranych pakietów menu, płatna od drugiego miesiąca)
- Przystosowanie lokalu: 150-350 tys. w zależności od powierzchni i stanu technicznego lokalu.
- Powierzchnia lokalu: optymalna 150 m2, minimalna 100 m2
- Lokalizacja: miasto pow. 20 tys. mieszkańców

PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
Poszukujemy ludzi przedsiębiorczych, energicznych, sumiennych i pełnych optymizmu. Doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej nie jest wymagane, choć z pewnością pomocne (w szczególności w zakresie zarządzania zespołem pracowników).

Przyszły Franczyzobiorca powinien dysponować kwotą 150-350 tys. złotych (w zależności od powierzchni i stanu technicznego przyszłej pizzerii) na przystosowanie lokalu do wymogów i standardów Da Grasso, wyposażenie go urządzenia, sprzęt komputerowy, pozostałe wyposażenie punktu gastronomicznego, stroje pracowników i zatowarowanie zgodne z wybranym zakresem menu.

Minimalna powierzchnia lokalu to 100 m2. Nasz koncept doskonale wpisuje się zarówno w klimat dużych osiedli mieszkaniowych, jak i centralnych części miast.

Każda propozycja lokalowa jest przez nas indywidualnie analizowana. Wiemy, że każde miasto ma swoją specyfikę i staramy się do niej dopasować.

Zdjęcia:

Zobacz mapę:

Tagi:

Gastronomia Da Grasso

Zobacz również:





Wszelkie prawa zastrzeżone. © 2021 Progres Solution
Projekt i wykonanie: MEETMEDIA